Past mijn kind bij Circustheater Stoffel?

Is (samen) spelen of een leuke vrijetijdsbesteding voor je kind niet vanzelfsprekend?
Heeft je kind ervaren dat het anders en speciaal is, wat zich uit in bijzonder gedrag en/of andere vaardigheden? Voelt hij of zij zich daardoor wel eens onbegrepen en alleen?

Heeft je kind speciale aandacht en zorg nodig en vraagt dit van jou en de omgeving extra energie en creativiteit? Heeft je kind moeite om vriendjes te maken? Is samenwerken niet altijd gemakkelijk? Cijfert je kind zichzelf snel weg, wordt het snel ontzettend kwaad, of zit hij of zij zichzelf op een andere manier in de weg?

Heeft je zoon of dochter een beperking waardoor het functioneren in een groep (nog) moeilijk gaat of heeft het zelfvertrouwen een deuk opgelopen?

Onze Circustheaterschool is er voor kinderen en jongeren die extra aandacht en ondersteuning nodig hebben bij hun ontwikkeling. We vinden altijd een manier om deel te kunnen nemen, ongeacht lichamelijke, verstandelijke, sociale of psychische beperkingen.

"Martijn zit bij Circustheater Stoffel, omdat hij moeite heeft om bij ‘normale’ sporten goed te functioneren.

Hier is hij met soortgelijke kinderen en iedereen wordt geaccepteerd zoals hij is."

- moeder Martijn -


Wat doen we op de circustheaterschool?

We zijn er goed in om spelenderwijs te ontdekken wat je kind allemaal goed kan en proberen dat verder te ontwikkelen. We komen er vanzelf achter waar hij of zij juist moeite mee heeft. We gaan daar niet veel over praten. Vooral door te doen, te spelen en te ontdekken wat goed bij de kinderen past, begeleiden we hen naar succeservaringen. Het mooie aan onze circustheaterschool is dat een kind niet onnodig lang hoeft te wachten tot hij of zij bij ons kan starten. Wij hebben namelijk geen wachtlijsten. Bij interesse kan een kind direct een proefles volgen om zo te ontdekken of dit iets voor hem of haar is.

Tijdens een club starten we meestal met een circustheaterles. Daarnaast is er ruimte om zelf te kiezen: uit de verschillende circusonderdelen of bijvoorbeeld het bouwen van een decor.

Wie werken er bij Circustheater Stoffel?

Op de Circustheaterschool werken we altijd met een vakdocent én een groepsbegeleider.
De docent is verantwoordelijk voor de les en weet heel goed de oefeningen of trucjes op verschillende manieren uit te leggen, zodat iedereen eraan mee kan doen.
De groepsbegeleider is verantwoordelijk voor de groep en weet heel goed hoe de kinderen succesvol kunnen deelnemen.

Voor sommige kinderen is het (nog) te moeilijk om de hele tijd veilig en prettig in een groep te kunnen zijn. Daarom werken er ook individueel begeleiders, die samen met deze kinderen proberen zoveel mogelijk in de groep mee te kunnen doen. Afhankelijk van de begeleidingsvraag wordt er dan een individueel begeleider of maatje ingezet.


Hoe meld ik mijn kind aan?

Als je denkt dat je kind extra ondersteuning nodig heeft om zichzelf goed te kunnen redden, dan kun je dat bespreken met je huisarts of contact opnemen met je gemeente.

Een wijkcoach komt dan bij je op bezoek om te kijken wat je precies voor hulpvraag hebt en bespreekt welke zorg hier het beste bij past. Dit kun je als ouder zelf ook aangeven. Wanneer een wijkcoach besluit dat je kind begeleiding kan krijgen via de gemeente, kan hij of zij meestal de week erop al bij ons beginnen.

Voordat het zover is, wil je als ouder misschien al wel weten hoe het eraan toe gaat bij ons. Stuur dan een mail naar aanmelden@circustheaterstoffel.nl met je contactgegevens en dan nemen wij snel contact op.


Wachttijden

We reageren altijd binnen twee weken op een aanmelding.
Wanneer de aanmelding inhoudelijk passend is bij het aanbod van Circustheater Stoffel, proberen we zo snel mogelijk te starten.

Clubs: op de zaterdagclub is op dit moment geen wachttijd.
Logeren: op dit moment is er ruimte om een nieuwe groep te starten zodra we 6 nieuwe deelnemers hebben.
Ambulant: op dit moment is voor onze ambulante begeleiding geen wachttijd.


Wat kost de begeleiding?

Voor alle inwoners van Regio Gelderland Centraal worden de kosten voor begeleiding vergoed door de gemeente. Ouders hoeven bij ons geen eigen bijdrage te betalen. Soms sluiten we ook met gemeenten buiten de regio maatwerkovereenkomsten af.

Naast deze zogenoemde Zorg In Natura (zin) is het ook mogelijk om de begeleiding vanuit een PersoonsGebonden Budget (pgb) te betalen.

Regio Gelderland Centraal
Circustheater Stoffel heeft een contract met Regio Gelderland Centraal. Hieronder vallen de gemeenten Arnhem, Doesburg, Duiven, Lingewaard, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.
Andere aanbieders in de regio

Misschien wil je weten welke andere zorgaanbieders binnen regio Centraal Gelderland er in jouw gemeente zijn. Dan kun je hier kijken en zoeken.

Ben je woonachtig in regio Rijk van Nijmegen, dan kun je hier kijken en zoeken naar zorgaanbod in jouw gemeente.