Nieuws


Vacature Individueel Begeleider

20 november 2018

Word jij onze nieuwe individueel begeleider?

Vanwege uitbreiding van onze activiteiten, zijn wij per direct op zoek naar enthousiaste en talentvolle begeleiders voor onze clubs en logeerweekends.

Concreet gaat het om wekelijkse begeleiding op dinsdagmiddagen en zaterdagochtenden en om de maandelijkse logeerweekends.

Reageer voor 1 december 2018 op Vacature Individueel begeleider .


Presentatie zaterdag 8 juli

6 juli 2017

Onze artiesten vieren de afsluiting van het schoolseizoen met een leuke presentatie.

Kom je ook kijken? Op zaterdag 8 juli presenteren ze een speciale 'dierenshow'.

Utrechtseweg 174 (montessori college arnhem)
Van 11:00 - 11:30 uur is de presentatie
Daarna kan het publiek lekker zelf meespelen

We sluiten de dag af met een hapje en een drankje.


Waalzinnig Festival 2016

9 september 2016

Zondag 25 september staan wij op het Waalzinnig Festival in Nijmegen!

Het Waalzinnig Festival stimuleert het hele jaar door mensen met een beperking om zich te uiten door middel van kunst, cultuur en bewegen. Zij zijn op deze manier niet alleen bezig met het laten zien aan de omgeving van wat zij kunnen, maar krijgen ook steeds meer zelfvertrouwen.

Door het samenwerken tussen mensen met én zonder beperking te stimuleren wordt het gevoel van erbij horen versterkt. Ook wordt het voor mensen met een beperking gemakkelijker om mee te doen aan de samenleving.

Op het Waalzinnig Festival verzorgen wij een lessenserie circustheater aan deelnemers van het Kunstproject van Iriszorg, waarin wordt toegewerkt naar een voorstelling.

Het festival vindt plaats in en om LUX en iedereen is welkom om een kijkje te nemen!


Immerloo Park Festival

9 juli 2016

Zaterdag 9 juli zijn we volop aanwezig op het Immerloo Park Festival in Arnhem.

We verzorgen een prachtig vol programma met presentaties van onze ouderenparticipatie projecten Vertel mij wat! en Jong en Belegen.

Natuurlijk zijn onze artiesten van de Circustheaterschool er ook met een voorproefje van Act like Charlie Chaplin.


Presenteren voor gemeenten

22 juni 2016

Op donderdag 30 juni presenteren we Circustheater Stoffel in gemeenten Rheden en Rozendaal.

Op het Sociaal Café van 16:00 uur tot 18:00 uur in Sportcafé Theothorne in Dieren zijn we present om onze Circustheaterschool te presenteren.

De bijeenkomsten staan in het teken van Vinden en Verbinden en daarom krijgen wij de mogelijkheid om over te brengen wat wij als zorgaanbieder te bieden hebben aan kinderen en jongeren in deze twee gemeenten.


Gratis workshops voor Arnhemse Scholen

24 november 2015

Alle basisscholen in Arnhem maken kans op een gratis workshop Kennismaking met Circustheater.

De eerste tien basisscholen in gemeente Arnhem die een leerling aanmelden voor onze Circustheaterschool, krijgen een gratis workshop Kennismaking met Circustheater van Circustheater Stoffel. We verzorgen dan een workshop van ongeveer anderhalf uur aan één klas. De school mag bepalen welke klas dat wordt.

Tijdens de workshop maken de leerlingen kennis met circusonderdelen als jongleren, balanceren en acrobatiek. Tegen het einde van de workshop krijgen alle leerlingen de kans om te schitteren in de piste!

Kijk hier voor de voorwaarden en meer informatie over onze Circustheaterschool.

'stuur um door'

Ken je nog een school of zit je zelf op een school in Arnhem?
Stuur dan deze voucher door!


Nieuwsbrief

1 juni 2015

Bekijk hier onze tweede nieuwsbrief van 2015!

Je kunt stemmen op onze nominatie voor een filmprijs van Cinema Senior, de ontwikkelingen van onze circustheaterschool volgen en je meteen opgeven voor onze vakantie projecten, zien welke bedrijven ons weer hebben ondersteunt en lezen met wie we samenwerken.

Bekijk hier onze tweede nieuwsbrief van 2015!


Nieuwe folder

28 januari 2015

De nieuwe folder over onze Circustheaterschool is vanaf nu te bewonderen.

Sinds januari kunnen we nog meer bijzondere kinderen begeleiden! Kinderen en jongeren die behoefte hebben aan een beschutte omgeving om zich spelenderwijs te ontwikkelen kunnen bij ons terecht voor cursussen, clubs, modules en vakantie activiteiten.

Lees nu alles over de Circustheaterschool in onze nieuwste folder. Ken je meer mensen die interesse kunnen hebben in de folder, mail hem dan gerust door. We hebben ze natuurlijk ook in papieren versie, dus die kun je ook een stapeltje bestellen als je ergens reclame wilt maken voor ons.


Bezoek!

13 januari 2015

Aankomende zaterdag krijgt ons cursuscentrum bezoek van echte muzikanten!

Kortgeleden hebben we nieuwe vrienden gemaakt. Echte muzikanten van Noviomagum Wind Orchestra. Zaterdag komen zij lekker meedoen bij onze cursusgroep. We gaan dan samen experimenteren hoe muziek en circus elkaar kunnen versterken. We hebben er zin in!


Een prachtig Wintercircus Stoffel!

6 januari 2015

Hieronder het verslag van een geslaagd Wintercircus vol met knappe artiesten!

We kunnen met een enorm trots gevoel terugkijken op Wintercircus Stoffel 2014. Wat hebben de artiesten prachtige acts neergezet. Zang, circus, toneel, het vertellen van een verhaal, het was er allemaal. Het was prachtig om zoveel verschillende mensen bij elkaar te zien, met allemaal zo'n enorm bijzonder talent. En dat alles in de gigantische circuspiste van Wintercircus Apeldoorn!

Misschien is het je wel opgevallen dat er de hele week gecollecteerd is voor het NSGK: de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. We willen de vrijwilligers die hebben gecollecteerd in het speciaal bedanken: we hebben in totaal 1300 euro opgehaald! Wat een mooi bedrag.


Zelfs Omroep Gelderland was er bij om een mooi nieuwsbericht te maken, en we stonden in de krant!

In het speciaal bedanken we alle artiesten, begeleiders, docenten en vrijwilligers die ons evenement mogelijk hebben gemaakt. Zonder jullie hadden we nooit zoiets prachtigs neer kunnen zetten. Je mag bijzonder trots zijn op jezelf!


NSGK collecte

26 december 2014

Tijdens Wintercircus Apeldoorn houden we samen met NSGK een collecte.

De opbrengst van de collecte gaat voor de helft naar het NSGK en de andere helft gaat naar onze eigen Circustheaterschool.
Van de opbrengsten kunnen we ons eigen Wintercircus Stoffel organiseren en nieuwe circusmaterialen kopen.
Tijdens de kerstdagen is er al gul gegeven door het publiek!


Een actieve werksessie bij LKCA

7 november 2014

Op donderdag 6 en vrijdag 7 november werd de eerste editie van De kunst van.. georganiseerd.

Stefke gaf hier een interessante en actieve werksessie over kunstzinnige projecten voor kwetsbare jeugd. Zie in de afbeelding hieronder waar het over ging!


Onze cursisten in het SKANfonds magazine!

5 november 2014

Aankomende zaterdag zal een fotograaf onze cursisten vastleggen voor het SKANfonds magazine.

SKANfonds is een van de organisaties die onze circuslessen voor bijzondere mensen financieel mogelijk maakt. We gaan deze les zorgen voor een mooi decor zodat er een prachtige reportage uitkomt. Die volgt natuurlijk later op de website!


Nieuwsbrief

30 oktober 2014

Afgelopen week is onze nieuwsbrief weer uitgekomen!

En wat stond daar veel goed nieuws in. Nog niet op de hoogte? Bekijk dan onze nieuwsbrief eens.


Albums op Facebook

14 oktober 2014

Bekijk foto's van Circustheater Stoffel op Facebook!

Sinds kort plaatsen we foto's van onze projecten en cursussen niet alleen op de website, maar ook op onze Facebook-pagina.

Neem snel een kijkje, misschien kom je jezelf nog wel tegen!


Héél groot nieuws...

30 september 2014

Weet je het nog? Ons nieuwsbericht van 23 juli?

Of moeten we even helpen? Dat bericht ging over een aanbesteding. We hoopten en werkten enorm hard voor een contract met de gemeente Arnhem, zodat kwetsbare jeugd met een zorgindicatie in 2015 ook nog bij ons terechtkon.

En donderdag kwam dan eindelijk het verlossende nieuws! Het is gelukt!

Wat dit allemaal gaat betekenen voor Circustheater Stoffel moet de komende weken duidelijk worden. We kijken enorm uit naar deze nieuwe stap!

Hou de pagina begeleiding in de gaten!


Workshop bij Het Rhedens de Tender

30 september 2014

Op vrijdag 3 oktober geven we een workshop bij Het Rhedens de Tender.

De eerstejaars leerlingen van deze middelbare school in Dieren zullen kennis gaan maken met verschillende disciplines binnen circustheater zoals jongleren, acrobatiek en balanceren. Wij hebben er zin in!


De tiende editie van Wijken voor Kunst!

25 september 2014

In het weekend van zaterdag 20 en zondag 21 september stond de Arnhemse wijk Klarendal centraal.

Op het Kazerneplein in de wijk Klarendal in Arnhem was afgelopen weekend enorm veel te beleven. Creatieve wijkbewoners kregen de kans om elkaar te laten zien, horen en proeven wat zij maken.

Het plein stond vol met muziek, theater, lekker eten, kunst en nog veel meer. Wij waren er voor de jongste bezoekers van het festival met het meespeelcircus! De kinderen hebben kennis gemaakt met het circus, door te oefenen met verschillende materialen. Sommigen hebben zelfs nog opgetreden voor het publiek!


Met trots presenteren wij...

17 september 2014

de tweede editie van Wintercircus Stoffel!

Na een groot succes afgelopen jaar, met enorm veel verschillende artiesten, is het weer tijd voor het Wintercircus in Apeldoorn!

Circustheater Stoffel voert het gehele jaar door veel activiteiten uit, voor veel verschillende mensen. Eind december is het tijd om een deel van wat we allemaal hebben gedaan, in de grote circustent te laten zien! Dit is een mooie gelegenheid om kennis te maken met wat wij doen, en voor wie we dat doen: circustheater voor bijzondere mensen.

Deze week gaan wij voor het eerst dit jaar aan tafel om het een en ander te organiseren. Meer informatie volgt snel!

Lees hier over Wintercircus 2013.


Gezichtenboek

12 september 2014

Onze tweehonderdste volger op Facebook is een feit!

Eigenlijk zijn we bij Circustheater Stoffel pas een jaar bezig om wat actiever te worden op Facebook. Dankzij Julius, Bo en nu Mara zijn we nu tot de tweehonderd volgers gekomen.

En dan nu op naar de 222, de 333 of misschien zelfs wel de 999 volgers!


Start circusseizoen

12 september 2014

Morgen starten onze cursussen weer in Arnhem.

Heb je nog geen circusles bij Circustheater Stoffel, maar ben je wel benieuwd?
Kom dan eens lekker meedoen!

Proberen kost natuurlijk niets. Als je vooraf even een mailtje stuurt, dan weten we dat je komt kijken.

Hier vindt je meer informatie over onze cursussen. Tot binnenkort?


Succesvol Festival op (de) maat!

8 september 2014

Zaterdag 6 september vond in het Openluchttheater Eibergen een succesvol Festival op (de) Maat plaats!

Festival op (de) Maat is hét festival voor mensen met een verstandelijke beperking, maar ook voor hun familie, vrienden en bekenden.

Er was theater, muziek, dans en natuurlijk hebben wij een meespeelcircus verzorgd. De tent liep al gauw lekker vol met enthousiaste bezoekers. Er werd gespeeld en geoefend, afwisselend met mooie voorstellingen van Fabuloka.

Wij hopen dat alle bezoekers een fijne dag hebben gehad!


Zomaarfestival

1 september 2014

De eerste editie van het Zomaar festival in Wolfskuil was een succes!

Samen met een groot aantal wijkbewoners hebben we er een gezellige dag van gemaakt.

Ondanks het slechte weer was onze circuspiste goed gevuld. De jongste wijkbewoners hebben bij ons onder andere leren koorddansen, jongleren en ze hebben natuurlijk lekker kunnen spelen.

Naast het circus was er ook muziek, eten, schilderen, kinder restaurant, organisaties die zich presenteerden, de wijk mini bibliotheek, dieren en begeleiding van Kobus. Kortom: een mooie dag voor jong en oud! En in de avond hebben we lekker gekeken naar een theatervoorstelling "M", natuurlijk over onze eigen Marieke van Nimwegen.

Lees hier meer over het festival!


Stoffel presenteert...

26 augustus 2014

Mara! Sinds vorige week worden wij versterkt door een nieuwe stagiaire.

Mara studeert evenementenorganisatie aan het Landstede in Zwolle. Het komende halfjaar zal zij ons komen helpen op het gebied van organisatie, marketing en communicatie.

Misschien kom je haar nog wel tegen op Circo Circolo of het Wintercircus in Apeldoorn.

We wensen Mara veel plezier!

Klik hier om meer te lezen over onze medewerkers.


Start nieuwe seizoen

23 juli 2014

De vakantie is al lang begonnen, maar wij zijn nog druk bezig met de voorbereidingen op volgend seizoen. Vanaf 25 augustus start de begeleiding weer en vanaf 13 september starten de cursussen.


Aanbesteding

23 juli 2014

Is het wel aan ons besteed, al die papieren romslomp? Wij werken eigenlijk liever met mensen, maar moeten nu toch druk bezig met een aanbestedingsprocedure bij Gemeente Arnhem.

Om te kunnen zorgen dat kwetsbare jeugd met een zorgindicatie vanaf 2015 ook nog bij ons terecht kan, moeten we proberen om via een aanbestedingsprocedure een contract met de gemeente Arnhem te verwerven. Dat kost ons meer tijd en energie dan ons lief is, veel liever zijn we gewoon lekker met mensen aan het werk.

Maar... als het goed is dan is het straks alle moeite waard geweest! Dan zien de gebiedsteams hoe geweldig wij werken met mensen die extra ondersteuning nodig hebben en dat we ze steeds proberen in hun eigen kracht te zetten. Een krachtige samenleving kan niet zonder Circustheater Stoffel toch?


Jong en oud verbinden

29 januari 2014

In Didam zijn we in januari een prachtig project gestart waarin kinderen en ouderen samen circus maken.

In januari 2014 is Jong en Belegen Didam van start gegaan. Tien ouderen uit een woon-zorgcentrum en vijftien basisschoolkinderen uit Didam maken samen circus in een lessenserie van zes lessen. Eind februari sluiten ze af met een interactieve presentatie om van 15.00 tot 16.00 uur in Meulenvelden, Waverlo 8 te Didam.


Wintercircus Stoffel 2013

29 december 2013

Wat zijn we trots op al onze artiesten!

Het eerste wintercircus van Circustheater Stoffel op 28 december 2013 was een groot succes!

In een voorstelling van bijna twee uur hebben zo'n vijfendertig artiesten hun kunsten laten zien in de gigantische tent van Wintercircus Apeldoorn.

De kans is erg groot dat we hiermee de aftrap hebben gegeven voor een nieuwe jaarlijkse traditie. Zo krijgen onze bijzondere deelnemers elk jaar de kans om te schitteren in een echte circuspiste.

Klik hier voor meer informatie en foto's van Wintercircus Stoffel 2013.


Ze leek wel Sinterklaas!

7 december 2013

Net nadat Sinterklaas het land weer had verlaten kregen we een eenwieler cadeau!

Vandaag kwam Amber in Arnhem meedoen met de les. Een tijdje geleden had Stefke een gastles verzorgd op haar school en toen hoorde ze voor het eerst van Circustheater Stoffel. Toen Amber thuis kwam zag ze haar eenwieler staan (waar ze al een tijdje niks meer mee deed) en toen wist ze het meteen. Die fiets kan veel beter naar het cursuscentrum van Circustheater Stoffel!

Amber, nogmaals ontzettend bedankt!


Workshopmiddag Edu-Art

9 november 2013

Circustheater Stoffel geeft op 21 november een workshop aan docenten en andere medewerkers binnen voortgezet speciaal- en praktijkonderwijs.

Voor belangstellenden uit -of geïnteresseerden in het voortgezet speciaal onderwijs en praktijkonderwijs organiseert Edu-Art een workshopmiddag. Op deze dag kunt u deelnemen aan twee workshops en krijgt u een presentatie van erfgoed pilots. Daarnaast is er tijd om met elkaar in gesprek te gaan en informatie uit te wisselen.

Waar: Rozet, Kortestraat 16, Arnhem

Meer informatie en aanmelden kan nog.


Nieuwe stelten gekregen

7 oktober 2013

UNIT4 heeft twee paar nieuwe stelten gefinancierd voor ons cursuscentrum!

Stichting Circustheater Stoffel is sinds kort begonnen met het werven van sponsoren om ons cursuscentrum te kunnen blijven draaien. Dat leverde al vrij snel resultaat op. UNIT4 ontwikkelt, verkoopt, implementeert en ondersteunt standaard bedrijfssoftware en daaraan gerelateerde diensten. Dankzij een sponsoraanvraag van een ouder van een van onze cursisten hebben we nu twee paar nieuwe stelten kunnen aanschaffen op kosten van UNIT4.


Prachtig Filmpje

4 oktober 2013

Enorm trots zijn we op onze aller eerste Stoffel Film!

Om sponsoren kort te laten zien wat we vanuit ons Cursuscentrum doen, heeft Rob een prachtige mini film gemaakt: een preview.


Zorg in Beweging

4 oktober 2013

Woensdag 2 oktober was Circustheater Stoffel weer actief bij Wodanseck in Wolfheze.

Stichting Alles Voor Sport (AVS) is door SV Wodanseck benaderd om kwetsbare mensen in beweging te krijgen. Eén van de activiteiten van AVS is een Sport en Beweegdag Wolfheze. Circustheater Stoffel was in juni al van de partij en ook op woensdag 2 oktober hebben we een mooi Meespeelcircus verzorgd.

Yvonne (zie bijlagen 1 en 2 uit De Gelderlander) was zo ongelofelijk trots dat ze kon balanceren met de kegels. Ze was spontaan haar dubbele hernia vergeten en had helemaal geen rugpijn meer!


Wintercircus Apeldoorn

4 oktober 2013

Op 28 december 2013 zal Circustheater Stoffel diverse projecten uit het land samenbrengen in het Wintercircus Apeldoorn.

Binnenkort volgt meer informatie over het programma. Duidelijk is al wel dat de artiesten uit ons Cursuscentrum in Arnhem acts zullen presenteren, dat er vanuit Wijkcircus de Riet in Almelo een groep wijkbewoners gaat deelnemen. Artiesten van Wintercircus Apeldoorn zullen rondleidingen verzorgen over het circusterrein en speciaal voor ons les komen geven. Na afloop van ons programma gaan we samen kijken naar de mooie show van Wintercircus Apeldoorn.


Eerste edities Vertel mij Wat!

18 september 2013

Komende maandag starten de eerste edities van Vertel mij Wat! in Heumen en Ubbergen.

In Heumen gaan we aan de slag in theater Maldensteijn en in de gemeente Ubbergen zijn we in Kultuurhus Beek te vinden.

Via de site kunt u zich deze week nog aanmelden als oudere, als vrijwilliger en als jongere!


Opening Wijkcircus de Riet

18 september 2013

Op vrijdag 4 oktober is de feestelijke opening van het wijkcircus in Almelo.

In Almelo is Circustheater Stoffel bezig met een prachtig project. Met Wijkcircus de Riet wordt het komend jaar fors geïnvesteerd in de wijk op gebied van leefbaarheid. Talentvolle bewoners en succesvolle initiatieven ontmoeten elkaar en presenteren zich op creatief, kunstzinnig en sportief gebied.

De voorbereidingen zijn als sinds april aan de gang. Op 4 oktober is van 14.00 tot 18.00 de officiële opening en vieren we een prachtig feest.Rooster Cursuslessen Arnhem

14 september 2013

Het definitieve rooster voor seizoen 2013-2014 is definitief.

Je kunt het hier direct downloaden of je gaat even naar de pagina over ons cursuscentrum.


Gelrepas

24 augustus 2013

Om onze cursussen voor iedereen betaalbaar te maken zijn we aangesloten bij Gelrepas.

Niet voor iedereen is het financieel haalbaar om hun kinderen naar een circuscursus te laten gaan. Om ook financieel zo toegankelijk mogelijk te zijn zijn we aangesloten bij Gelrepas. Mensen met een wat smallere beurs kunnen gratis de Gelrepas aanvragen en zo 50% korting krijgen op de contributie! Dan kost een heel jaar bij Circustheater Stoffel nog geen 150 euro!

Op onze pagina over het Cursuscentrum in Arnhem staat meer informatie.


Stage Julius

24 augustus 2013

Sinds deze week loopt Julius Nieuwenhuysen stage bij Circustheater Stoffel.

Het gaat om een marketingstage van tien weken. Julius komt van de Business School in Arnhem en draait de komende weken mee bij Circustheater Stoffel. Hij zal eerst kijken hoe we ons nog beter kunnen presenteren aan de wereld en vervolgens zelf aan de slag gaan met marketing en publiciteitsprojecten.

Binnenkort lees je de resultaten in onze eerste nieuwsbrief!


Takkenweken afgesloten

9 augustus 2013

De circusvakantie in Nijmegen West is vandaag afgesloten. Het was een groot succes!

Ondanks de teleurstelling van slechts 2 (!) deelnemers, was de circusvakantie erg geslaagd. We hebben erg veel circustrucs geleerd, veel lol gehad en twee keer opgetreden.

Op donderdag bij de speelweek van het GVO, voor 45 kinderen vanuit MLK en ZMLK onderwijs in de regio Nijmegen. Op vrijdag voor de kinderen van BSO De Vuurtoren, de ouderen van SWON en de gasten van Brood op de Plank.


2013-2014

5 augustus 2013

Na een heerlijke warme zomervakantie zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen weer begonnen.

Na een heerlijke warme zomervakantie zijn de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen weer begonnen.

We starten met circusvakantie projecten in Nijmegen West, Almelo en in Rotterdam. Vanaf half september starten ook onze eigen cursussen in Arnhem weer.

Het belooft een prachtig seizoen te worden. Onze nieuwe folder is vlak voor de vakantie gedrukt, dus we kunnen nu flink gaan werven op (speciaal) onderwijs en bij zorginstellingen in de regio Arnhem.


Vakantie

1 juli 2013

De hele maand juli is Circustheater Stoffel gesloten. Vanaf augustus zijn we weer volle bak aan de slag.

We starten de eerste week van augustus met een circusvakantie in Nijmegen. Wat een heerlijk project om het seizoen mee te beginnen!


Nieuwe website

26 juni 2013

We zijn erg benieuwd wat je van onze nieuwe website vindt. Laat het zien op Twitter, Facebook of Hyves!

We krijgen zoveel leuke, enthousiaste mailtjes binnen over onze nieuwe website! Ook op social media wordt er actief geliked en doorgestuurd. Geweldig! 

Na de zomer gaan we onze social media eens flink aanpakken en komt er ook een echte Stoffel Nieuwsbrief!