Circustheater Stoffel begeleidt bijzondere mensen
door middel van circustheater
naar succeservaringen

Medewerkers

stefke@circustheaterstoffel.nl  |  LinkedIn

 • Directeur, artistiek leider
 • Oprichter

Als iemand trots is geworden op zichzelf en ik heb daar een bijdrage aan geleverd, dan voel ik me erg gelukkig. Dat geldt nog meer wanneer het iemand betreft die dat nog niet zoveel ervaren heeft.

Circustheater is voor mij hét middel om dit te bereiken.

Het doel is om mensen te begeleiden naar succeservaringen. De vorm waarin dit gebeurt is van essentieel belang voor het slagen hiervan. Daarom ben ik ook zo blij met de deskundige en ervaren mensen die zich in willen zetten voor Circustheater Stoffel.

 

Leny Meijerink

(Donderdag en vrijdag)

06 4167 3712  |  leny@circustheaterstoffel.nl

 • Chef Financiën

Sinds 2014 maak ik deel uit van het enthousiaste team van Circustheater Stoffel, ’n voor mij totaal andere werkomgeving dan voorheen. Tot die tijd heb ik met veel plezier gewerkt in de zakelijke dienstverlening in verschillende functies.

Door nu in de sociaal culturele sector te werken, kom ik met totaal andere onderwerpen in aanraking en dat is inspirerend. Ook het feit dat collega’s zich door mijn ondersteuning meer vrij kunnen maken voor hun mooie werk geeft me voldoening.

U kunt voor al uw vragen mbt administratie, secretariaat, organisatie en communicatie bij mij terecht. Zie daarvoor bovenstaand e-mailadres en telefoonnummer.

 

06 3489 2992  |  wilma@circustheaterstoffel.nl

 • Teamchef Meforta Projectweken

Het liefste werk ik met kinderen en jongeren.
Wat is er nou mooier dan hen verder helpen?

Iedereen is fantastisch zoals hij of zij is. Als ik een bijdrage kan leveren aan een (nog) positiever zelfbeeld en de zelfredzaamheid van kinderen en jongeren dan ben ik gelukkig.

Bij Stoffel vind ik het heerlijk om via het middel circus en theater aan de slag te zijn en dat je begint met het samen plezier maken.

Naast mijn werkzaamheden bij Circustheater Stoffel heb ik een eigen bedrijf; Mijn Movement, waarin de mix van cultureel werk, coaching en onderwijs samenkomt.
Alles gericht om jongeren op een positieve manier in beweging te krijgen.

 

 • Groepsbegeleider Clubs
 • Begeleider Logeren
 • Individueel begeleider

Samen Spelen Samen Successen Delen!

Al spelend plezier maken, elkaar leren kennen maar, ook je zelf leren kennen om vervolgens een vertrouwensband op te kunnen bouwen. Dit is ook precies wat ik het zelf het liefste doe, op een actieve en speelse wijze werken met bijzondere kinderen of jongeren.

We werken samen met onze artiesten aan het ontdekken van talenten en we verzamelen van succeservaringen voor net dat extra beetje zelfvertrouwen of je veilig in een groep te voelen of zelfs voor publiek te durven presenteren. Ik geniet ontzettend wanneer we weken lang met een artiest een spannende circustruc oefenen, er veel wordt gevallen maar, vooral veel weer op wordt gestaan met wéér een extra succeservaring, die er samen tijdens een presentatie aan ouders voor zorgen dat de artiest vol trots en vertrouwen voor de groep staat.

Na mijn opleiding tot onderwijsassistent heb ik de HBO-opleiding CMV gevolgd die ik na mijn afstudeerstage bij Circustheater Stoffel met succes heb afgerond in 2019. Onlangs heb ik de Post-HBO Opleiding "Systeemgericht werken in de praktijk" daaraan toegevoegd.

Nu werk ik op de dinsdagclub, Klas Paars, op de maandelijkse logeerweekenden en begeleid ik een aantal ambulante trajecten.

 

 • Begeleider Logeren
 • Vakdocent Circus

Het doel? Zelfvertrouwen en vreugde vinden door gebruik te maken van circus, theater, groepscommunicatie en fysieke activiteiten. Circus biedt aanzienlijke mogelijkheden om te experimenteren en ieders zeggingskracht en talenten in het spel te brengen.

Bij Stoffel vind ik het fantastisch om mijn circuservaringen in te kunnen zetten in het contact met bijzondere kinderen en jongeren en de activiteiten met humor en plezier te begeleiden.

 

 • Begeleider Logeren en Clubs

Mijn naam is Faidra en ik werk sinds augustus 2020 met veel plezier bij Circustheater Stoffel. Vroeger ben ik veel met circus bezig geweest, zowel uitvoerend als lesgevend. De laatste jaren lag het een beetje stil, omdat ik bezig was met de opleiding MBO jeugdzorg en moeder werd. Begin 2020 heb ik de opleiding afgerond en toen ontstond de wens om het werken met kinderen en circus te combineren. Deze kans kreeg ik bij Stoffel!

Ik vind het heerlijk om alle vaardigheden die ik heb opgedaan in mijn leven te kunnen inzetten om deze kinderen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Circus is een prachtig middel om de kinderen spelenderwijs vooruit te helpen. Ik hoop nog veel te leren en te beleven bij Stoffel met de kinderen en mijn collega´s!

 

Saskia Barendse

(Maandagmiddag, dinsdag, woensdag, donderdagochtend)

06-48103104  |  saskia@circustheaterstoffel.nl

 • Chef Communicatie en Personeel

Al sinds de oprichting in 2006 ben ik groot fan van Circustheater Stoffel. Circus is een magisch middel dat echt voor iedereen kan werken om succeservaringen op te doen, meer zelfvertrouwen te krijgen en bovenal plezier te maken! Ik bewonder de passie en de enorme betrokkenheid van alle medewerkers en vind Stoffel een unieke organisatie die staat voor speelsheid, betrokkenheid, plezier, lef en vakmanschap.

Sinds september 2020 hoor ik ook bij het team van Stoffel en zorg ik ervoor dat we elkaar in deze groeiende organisatie blijven vinden en dat het ook achter de schermen goed geregeld is, zodat iedereen met plezier dit belangrijke werk kan blijven doen.

Ik studeerde Communicatiewetenschap en werkte in zowel de culturele sector als in de zorgsector en kan al deze ervaringen nu perfect combineren en inzetten.

 

 • Vaktherapeut

Sinds ik als twaalfjarige met circus begon heeft het mij niet meer losgelaten. Stap voor stap nieuwe trucs leren en mogelijkheden verkennen. Samen spelen, vallen en weer opstaan, jezelf presenteren en zo ontdekken wat je allemaal kunt. Dat is voor mij de kracht van het circus!

Bij Circustheater Stoffel kan ik mijn ervaring als circusdocent goed combineren met de kennis uit mijn studie orthopedagogiek. Ik geef het ‘circusgevoel’ graag door aan anderen, zeker voor wie succeservaringen niet vanzelfsprekend zijn. De verbazing bij het lukken van een truc of de trotse blik na een spannend optreden, daar doe ik het voor.

 

 • Groepsbegeleider Clubs
 • Begeleider Logeren
 • Vaktherapeut Muziek en Circus

Sinds september 2021 ben ik werkzaam binnen Stoffel. Als vaktherapeut zie ik mijzelf als een brug tussen de artiest en zijn of haar eigen zelfredzaamheid. Door samen met onze artiesten op zoek te gaan naar eigen talenten en deze te ontwikkelen, probeer ik mijn bijdrage te leveren aan het ervaren van successen en het vergroten van zelfvertrouwen.

 

 • Groepsbegeleider Clubs

Mijn naam is Cindy van Vuuren en ik werk al ruim 7 jaar met mensen met een beperking.

Ik heb een sportopleiding gedaan en later ook een zorgopleiding.

Ik werk als vaste groepsbegeleider van de zaterdagclub en ben steeds weer aangenaam verrast door het enthousiasme en talent van de artiesten!

 

Jettie Klaasen

(Bereikbaar op dinsdag en donderdag)

06-39547920  |  jettie@circustheaterstoffel.nl

 • Chef Artiesten
 • Gedragswetenschapper

Sinds oktober 2021 werk ik bij Circustheater Stoffel.
In mijn rol als Chef Artiesten
probeer ik om voor een artiest, vanaf de eerste aanmelding, ervoor te zorgen dat we samen met ouders, begeleiders en wijkcoaches werken aan zelfvertrouwen en zelfredzaamheid zodat de artiest kan groeien en in een groep kan spelen en leren. Ik haal het meeste plezier uit mijn werk als het lukt om de talenten van artiesten en begeleiders te stimuleren en bij elkaar te brengen zodat ze samen succeservaringen kunnen delen. De diversiteit van artiesten en begeleiders brengt voor mij elke keer een nieuwe puzzel om te leggen.

Naast het werk bij Circustheater Stoffel heb ik een praktijk waarbij ik werk op basis van ABA. Hierbij kom ik veel op scholen om uit te zoeken waarom iemand zich op een bepaalde manier gedraagt en wat iemand nodig heeft om profijt te hebben van het onderwijs.

 

 • Individueel Begeleider
 • Begeleider Logeren
 • Vaktherapeut Drama

Mijn naam is Maartje. Ik ben afgestudeerd als dramatherapeut en mag bij Circustheater Stoffel bijdragen aan de individuele begeleiding en als begeleider tijdens de logeerweekenden.

Werken met jongeren met een uitdaging vind ik leuk en inspirerend om te doen. Ik combineer graag speelsheid, oprechtheid en mijn vermogen om bij een ander aan te sluiten binnen de begeleidingen die ik doe. Circustheater Stoffel beschouw ik als een plek waar kinderen en jongeren zichzelf kunnen zijn en hun creatieve en sportieve talenten kunnen ontdekken en ontplooien.

Naast mijn werk bij Circustheater Stoffel ben ik eigenaar van MVA Theater, een theaterwerkplaats waar ik met jongeren met een rugzakje theatervoorstellingen over persoonlijke thema’s maak. De combinatie tussen specialistische begeleiding bij Circustheater Stoffel en creatief bezig zijn maken voor mij een ideaal werkklimaat om samen met de artiesten te gaan voor ontwikkeling en nieuwe succeservaringen te creëren!

 

Harry Cornelissen

(Bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag)

​06 4167 3712  |  harry@circustheaterstoffel.nl

 • Financieel Administratief Medewerker

Een betere wereld begint bij organisaties als Circustheater Stoffel. Hieraan kunnen meewerken zie ik als waardevol en zinvol.

Na 30 jaar op kantoor van een commercieel berdrijf werk ik met ingang van juli 2022 bij Circustheater Stoffel en ondersteun de medewerkers bij hun administratieve werkzaamheden.

 

 • Vakdocent Circus

Het circus is voor mij de beste sport én het beste van de kunsten. In het circus kun je al je kracht gebruiken door ongelooflijke acrobatiek te doen en ook licht als een veertje zijn door te balanceren op het touw, en dit alles in een omgeving met theater, muziek en veel gezelschap.

Toen ik het circus leerde kennen was het voor mij gewoon leuk, na een tijdje ontdekte ik dat het circus ook mijn manier van leven was. Bij Circustheater Stoffel heb ik de mogelijkheid om mijn missie als docent in de circuswereld voort te zetten en een deel van mijn kennis te delen met kinderen en collega's.

 

 • Begeleider

Voor mij was circus tot voor kort even nieuw. De kracht van spelen (met verf, klei, zand) kende ik als beeldend therapeut; nu zie ik datzelfde gebeuren met doekjes, met ballen, poi of bordjes. Het samenwerken met elkaar als je acrobatiek doet. De concentratie met balanceren op een bal; lichamelijk leren, waarbij je jezelf kan overwinnen, trots kunt zijn, doorzetten, verwondering en vooral heel veel plezier beleven. Die magie terugvinden in het middel circus; dat was een onverwacht cadeau. Als een waarzegger mij voorspeld had dat ik iets met circus zou doen, zou ik vast gelachen hebben. Maar nu hoop ik heel veel kinderen te helpen zelf sterker te worden. Want ja; de wereld kan zeker mooier worden!

 

Medewerkers

 • Stefke de Wit
 • Leny Meijerink
 • Wilma Geurtzen
 • Saskia Barendse
 • Nathalie Bus
 • Jettie Klaasen
 • Faidra Gerrits
 • Emanuele Franceschini
 • Vera van Es
 • Quentyn Bernadina
 • Amy Croque
 • Cindy van Vuuren
 • Frederico Tesser Ruiz
 • Hillie Mellema
 • Maartje van Aurich
 • Naiomi Büsing
 • Bianca Floor
 • Iris Zwarts
 • Lotte Saris
 • Jerry Millerson
 • Nadine Slijp
 • Harry Cornelissen

  Raad van toezicht Stichting

  • Job van Essen
  • Conrad Savy
  • Wibo Scholtus
  • Cees van Berkel
  • Els Lagenweg